17 učiteljev, strokovnjakov, predavateljev.

27 ur programa.

Delavnice, ure joge in predavanja bodo potekali v živo preko Zooma.

Vse povezave in navodila za dostop boste prejeli po plačilu vstopnice.

Program bo potekal samo v živo in se ne bo snemal, zato posnetki ne bodo na voljo.

Opisi delavnic in predavanj

Pester program zajema številne vadbe joge, predavanja in delavnice, ki vam bodo pomagali na poti osebne rasti.

Pravi pomen joge – uvodni pogovor s Tino Košir

Petek, 19.2., ob 16.00

Dogodek bomo odprli s posebnim pogovorom s Tino Košir.

Pogovor traja cca 60min.

Joga v paru in sproščanje s tajsko masažo

Katarina Žagar in Ana Bergant

Petek, 19.2., ob 17.00

Na vadbi bomo spoznavali meje svojega telesa in hkrati pridobili na prilagodljivosti in zaupanju. Katarina in Manuela vas bosta vodili skozi vrsto jogijskih položajev in inovativnih raztegov. Preproste jogijske položaje bomo povezali z joga partnerjem na blazini. Z joga partnerjem boste spoznali in pridobili vse fizične prednosti joge (pridobili na moči, vzdržljivosti, fleksibilnosti), se naučili kako dajati, pridobiti, zaupati in medsebojno podpirati.

Na koncu vadbe pa boste deležni tudi posebnega sproščanja z osnovami tajske masaže, ki ga boste vzajemno prejeli in dali svojemu joga partnerju.

Vadba traja 60min.

Celostna joga v nosečnosti in naprej

Daša Lakner

Petek, 19.2., ob 17.00

Joga za nosečnice je specifična vadba, prilagojena nosečnici, ki spodbuja stik s samim seboj ter še nerojenim otrokom. Vadba lajša bolečine v hrbtu, krepi mišice medeničnega obroča in sprošča napetosti. Skozi nežne dihalne vaje, vadbo telesa - asane in meditacijo se bomo povezale s svojo notranjo modrostjo - modrostjo telesa in srca. Vadba ponuja orodja kako se pripraviti tudi na porod in kako pričeti z nežno postnatalno vadbo. Delavnica je primerna tudi za vse, ki si želite podpreti svojo žensko energijo, se povezati s svojo maternico in jajčniki. Vabljene!

Vadba traja 80min.

Meditativna delavnica: Spoznaj svoj potencial

Nuša Pevc

Petek, 19.2., ob 18.30

Velikokrat gremo skozi življenje tako, da sledimo vsem zastavljenim smernicam, delamo vse »prav«, a vseeno trpimo, pa ne vemo točno zakaj. Velikokrat se sploh ne zavedamo, kakšen potencial nosimo v sebi, zato svojega življenja ne moremo zaživeti v polnosti. Na poti samospoznavanja je pomembno, da se povežemo s svojim avtentičnim jazom/duhovnim bistvom/notranjo modrostjo/intuicijo ter ozavestimo svoje temeljne vrednote, saj bomo lahko le tako lahko delovali v skladu z njimi in se izognili nepotrebnemu trpljenju. Na delavnici se bomo skozi meditacijo povezovali s tem delom sebe in odkrivali potenciale. Pripravite si tudi kakšen zvezek in psialo, če si boste želeli kaj zapisati.

Delavnica traja 60min.

Jin joga za boljši spanec

Maja Schreiner

Petek, 19.2., ob 19:30

Dober, kvaliteten spanec je bistven pri ustvarjanju dobrega, kvalitetnega življenja. Ko smo spočiti, ustvarjamo iz notranje polnosti, kar dobro vpliva na nas same in posledično na vse okrog nas. Na delavnici bomo s tehniko dihanja aktivirali svoj parasimpatični živčni sistem in s pasivnim jogijskimi položaji telo sprostili do te mere, da bo pripravljeno na globok, regenerativni spanec. Pozitivne učinke prakse bomo občutili naslednje jutro, ko se bomo zbudili spočiti in polni energije, pripravljeni na nov dan, ki je pred nami.

Pri jin jogi uporabljamo pripomočke, da se v pasivnih položajih lahko podpremo, kadar je to potrebno ali si to želimo. Za delavnico je dobro imeti pripravljeno podlogo, deko, vsaj dve blazini/vzglavnika, lahko tudi bolster ali kvadre za jogo.

Vadba traja 60 minut.

Dao joga za krepitev ledvične energije

Mojca Tavčar

Sobota, 20.1., ob 8.00

Delavnica Dao Joge bo vsebovala elemente joge, qi gonga in znanji kitajske tradicionalne medicine, s katero bomo okrepili naš ledvični biopotencial. V ledvicah hranimo zalogo vitalne življenjske energije, zato jih rada poimenujem kar baterije – tiste, ki se jih da kadarkoli ponovno napolniti. Z nežno jutranjo vadbo bomo okrepili ledvično energijo in naše baterije ponovno napolnili, naredili bomo tudi zdravilni zvok in v ledvice pripeljali vrline nežnosti, miru, tišine in budnosti. Po vadbi se bomo počutili umirjeno, lahkotno in polni energije.

Vadba traja 60min.

Dihalne vaje za intuicijo

Katarina Klemenčič

Sobota, 20.2., ob 9.00

Intuicija – jo uporabljaš, jo znaš slišati? V poplavi številnih informacij in odločitev, ki jih moramo dnevno sprejemati, je intuicija nujno orodje. Bolj kot kdarkoli, nas svetovne okoliščine vabijo, da gremo vase in sledimo intuiciji.

Vsi ljudje smo intuitivni, manj pa se o tem pogovarjamo, ker morda dvomimo v ta notranji glas ali pa se nam intuitivno odločanje zdi čudno. Ni čudno, je pa ČUDO. Dihanje je gibanje duha v telesu in nas povezuje z neskončno ljubeznijo in inteligenco Kreacije. Zaupajmo ji, vodi nas v naš najvišji potencial!

Zanimivost: Raziskava vloge intuitivnosti med podjetniki je potrdila, da podjetniki, ki so bolj intuitivni, dosegajo v poslu boljše rezultate.

Dihalne vaje za intuicijo vsebujejo specifičen dihalni vzorec, ki ga sinhroniziramo s ponavljanjem mantre v mislih in tapkanjem prstov (izvajanjem muder).

Delavnica traja 60min.

Delavnica za osebnostno rast: Doživi sebe

Anita Gomezel

Sobota, 20.2., ob 10.00

Kratka delavnica vas pelje skozi tri vidike sebe na izkustven način. Spoznate svoj mentalni del, svoj čustveni del ter svojo zavedni del in odnos med njimi. Pomaga vam jačati zavedanje onstran vsakdanjih »dram«, kar doprinese pri ohranjanju in razvijanju notranjega miru v sebi, ne glede na dogajanje v zunanjem okolju.

Delavnica traja 2 uri.

Viniyoga - joga terapija in vedsko chantanje

Katja Ujčič

Sobota, 20.2., ob 14.00

Joga terapija Viniyoga v svojem izjemnem holističnim pristopom uporablja različna jogijska orodja, predvsem pa se osredotoča na najbolj subtilna, kot npr. vizualizacijo, meditacijo, petje vedskih manter in chantov. V sodobnem času se je Viniyoga preverjeno izkazala kot alternativna pomoč pri izboljšanju stanj izgorelosti, kronične utrujenosti, izčrpanosti, depresiji, anksioznosti, kroničnih boleznih, mentalni in emocionalni napetosti...

Če želite vašo energijo vzeti v vaše roke in občutiti jogo na način starodavnih indijskih jogijev, ko se je praksa joge terapije izvajala individualno, prirejena za potrebe posameznika, se nam pridružite na delavnici. Katja Ujčič vas bo naučila mantro, razložila njen pomen ter uporabo. Mantro boste potem uporabili v preprosti, a učinkoviti jogiski praksi. Slišali pa boste tudi pravo vedsko chantanje. Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi za že izkušene jogiste in učitelje joge, da razširijo svoje znanje ter stopijo v subtilni energetski proces.

Delavnica traja 60min.

Delavnica za osebno rast: Zakaj se ne uspemo slišati v komunikaciji?

Anita Gomezel

Sobota, 20.2., ob 15.00

Komunikacija je nekaj, kar nas dnevno neizbežno spremlja, je dela našega vsakdana, obenem pa je marsikomu največji izziv, saj nas je ni (večinoma) nihče naučil. Zakaj se tako težko slišimo in razumemo v stiku z bližnjimi. Kakšen jezik uporabljamo do sebe in kako to vpliva na nas in naše odnose. Kako in kje začeti graditi globji stik s sabo ter sprejemanje sebe, ki rezultira v bolj povezovanih odnosih.

Delavnica traja 2 uri.

Predavanje: Stopnje razvoja v partnerskih odnosih

Urban Urbanc

Sobota, 20.2., ob 17.30

Moški in ženske velikokrat napačno menijo, da je uravnavanje ženskega in moškega principa (50:50) končni cilj v partnerskem razmerju, vendar se mnogi ne zavedajo, da je to samo vmesna faza. Takšna razmerja postanejo kmalu zelo ''mlačna'', saj zmanjka strasti - polarnosti med poloma - kar pa je gonilna sila partnerskega odnosa.

Predavanje traja 90min.

Meditativna delavnica: Spregledana moč Joge Nidre

Nuša Pevc

Sobota, 20.2., ob 19.00

Joga Nidra ali jogijsko spanje je veliko več kot to – pravzaprav gre za drugo dimenzijo budnosti. Lahko jo uporabljamo zgolj kot tehniko vodenega sproščanja, s katero vnesemo več umirjenosti in sproščenosti v svoje življenje. Joga Nidra je odlično orodje v boju proti stresu, nespečnosti, tesnobi, nemiru, zasvojenosti, depresiji, hektičnemu načinu sodobnega življenja in s tem povezanim boleznim. A ker je to tudi tehnika, ki nas spravi v theta stanje – stanje globoke sprostitve, popolnega notranjega miru, v katerem se prebudijo čutne zaznave in aktivira samozdravljenje – nam omogoča tudi doseganje višjih stanj zavesti, spreminjanje določenih vzorcev, neželenih navad in prepričanj.

Pripravite si podlogo za jogo, udobna oblačila, kakšno odejo, morda tanjši vzglavnik.

Delavnica traja 60min.

Sveto čakra potovanje

Urša Umek

Nedelja, 21.2., ob 8.00

Toplo vabljeni na meditativno potovanje po energijskih središčih - čakrah. Pri jogi največkrat omenjamo glavnih 7, ki se dotikajo različnih področij našega življenja - npr. občutek preskrbljenosti/obilja in varnosti, zmožnost uživanja življenja, samozavest/notranja moč, komunikacija s seboj in zunanjim svetom, intuicija oz. čutenje notranje modrosti in povezanost z univerzumom.Na delavnici bomo:

· z nežnim gibanjem telesa in asanami ozavestili področja energijskih središč

· spoznali afirmacije, ki pozitivno vplivajo na posamezne čakre

· s samorefleksijo ozavestili morebitna neravnovesja in oblikovali namero glede na to, kaj nas bo trenutno najbolj podprlo v življenju

· zaključili z blagodejno čakra meditacijo hvaležnosti.

Delavnica bo tako predvsem izkustvena - teoriji bomo namenili le krajši čas, potem pa se bomo že posvetili praksi poglobitve navznoter in samospoznavanja.

Delavnica traja 2 uri.

Joga kot terapija za večjo psihološko stabilnost in mentalno zdravje

Blaž Bertoncelj

Nedelja, 21.2., ob 10.00

Na delavnici bomo spoznali terapevtsko usmerjeno prakso joge, ki bo v pomoč pri ohranjanju in vzpostavljanju večje notranje umirjenosti in jasnosti. Sodobna joga je zelo usmerjena primarno v prakso joga asane. Joga čikitsa (joga terapija) uporablja integralni pristop, kjer se različne tehnike joge (poleg asane tudi pranajama in drugi notranji pristopi) uporabijo za specifične potrebe človeka oziroma različne težave. Usmerjeni bomo v prilagoditveno prakso joga asana, praname, njase, mantre in bhavane kot posebno vrsto intervencije, s katero želimo vzpostaviti in ohraniti večjo notranjo umirjenost in stabilnost.

Delavnica traja 90min.

Slow Flow Joga: Začuti sebe

Polona Kolar

Nedelja, 21.2., ob 11.30

Vadba bo sestavljena iz zelo upočasnjene dinamične joge ali tako imenovani "Slow Flow", kjer bo močan poudarek na globokem in zavednem čutenju telesa ter njegovih posameznih delov tako v položajih kot v prehodih med njimi. Z usmerjanjem pozornosti navznoter bo zavedanje diha še močnejše, to pa nam bo omogočilo vadbo in sebe doživeti na na drugačen, veliko globji, bolj meditativen način. Med vadbo ne bomo razmišljali, kako naj bi položaji izgledali, ampak bomo zaprli oči in začutili, kako se položaj dejansko čuti v našem telesu, v kakšnem položaju so posamezni deli telesa ter kakšen je občutek v njih in nenazadnje, kako se mi počutimo v njem. Začutili bomo sebe.

Čeprav ima "Slow Flow" vadba počasen tempo, pa od nas vseeno zahteva kar nekaj moči globokih stabilizacijskih mišic, saj si pri gibanju ne pomagamo z raznimi nihaji ali zaleti, ampak morajo vso delo opraviti mišice same. Vseeno pa je vadba primerna za vsa predznanja, saj lahko vsak dela samo kolikor sam zmore in po potrebi dela premore.

Vadba traja 75min.

Z refleksoterapijo proti stresu

Ana Bergant

Nedelja, 21.2., ob 10.00

Refleksoterapija temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih. S pritiskanjem na te točke lahko sprostimo in uravnovesimo celotno telo. Tako spodbudimo samo-zdravilne sposobnosti telesa, ponovno se vzpostavita ravnovesje in harmonija v človeku. Tehnika je namenjena boljšemu počutju, sprostitvi, poglabljanju odnosa s samim seboj in preseganju čustvenih, energetskih ter drugih izzivov. Poteka na več nivojih: telesnem, čustvenem, energetskem in duhovnem.

V masažo stopal se bomo poglobili intuitivno, raziskovali bomo refleksne cone in opazovali kako se počutimo ob dotiku določenega predela na stopalu. Med tečajem bomo meditirali, se na ta način povezali s samim seboj in Vesoljem ter tako pripravljeni vstopili »prostor«, iz katerega bomo izvajali refleksoterapijo.

Udeleženci prejmete zemljevid stopal in povzetek teoretičnega dela na mail pred pričetkom delavnice. Zemljevid si natisnete in ga imate pri sebi med delavnico.

Delavnica traja 2 uri.

Meditativna delavnica: Kako iz osamljenosti do notranje moči

Barbara Laginja

Nedelja, 21.2., ob 16.00

Namen delavnice je pokazati, da je s predanim delom na sebi in specifičnimi tehnikami možno spremeniti marsikaj, hkrati pa želi Barbara tudi z vami deliti svojo izkušnjo ter prisluhniti še kaki vaši izkušnji.

Na meditativno-jogijski delavnici se bomo dotaknili naslednjih tem:

1. Kako pogledati osamljenost kot priložnost za pospešeno osebnostno rast in iskanje notranjih odgovorov ter poslušanje svojih občutkov

2. Predstavitev štirih notranjih stebrov za ohranjanje ravnovesja in grajenje našega notranjega templja.

3. Pomembnost jutranjih ritualov in kako jih izvajati. Kako najti svoj miks ritualov (“duhovni recept”), ki vam bo pomagal ohranjati ravnovesje.

4. Primer meditacije s fokusom na sedanji trenutek (tehnike vizualizacije, dihalne vaje)

5. Kako se prizemljiti z meditacijo in jogijskimi položaji

6. Skupinska vodena meditacija “Odkrijte svoj notranji tempelj”

Delavnica traja 60min.

Ohranjanje ženske vitalnosti (delavnica, namenjena ženskam)

Maja Kenda

Nedelja, 21.2., ob 17.30

Če se je tvoja baterija izpraznila je čas, da jo napolniš. Bolj, ko boš čuječe skrbela zase, se raziskovala in negovala svojo žensko esenco, bolj boš zadovoljna v svojem življenju. To bo vplivalo na tvoje zdravje, odnose, na lastno srečo.

V sproščenem, varnem in spoštljivem prostoru boš vadila s svojim telesom, dihom, se družila sama s seboj, podprta od mene in ostalih prisotnih žensk. To, kar potrebuješ, da ponovno stopiš oziroma ohranjaš stik z žensko esenco.

Maja ti bo predala starodavne tehnike, podane na preprost, sodoben način, prepletene z lastnimi izkušnjami, ki ti bodo ponudile priložnost, da ponovno vzpostaviš zdravi, ljubeči odnos sama s seboj. Naučila te bo samozdravljenja. Da boš sama poskrbela zase, svoje telo, misli in čustva. Delavnica, kjer ženske res dobimo to, kar potrebujemo: upočasnjenost, čutenje, mir, mehkobo.

Delavnica traja 90min.

Moška prisotnost je v odnosu ključna (predavanje, namenjeno moškim)

Urban Urbanc

Nedelja, 21.2., ob 17.30

Ko se bodo moški bolj zavedali, da je edino njihova prisotnost ter pristnost v tem na čase zelo močno razburkanem oceanu ženskih emocij tisto, kar žensko pomiri, ''prizemlji'' in ji da občutek čustvene varnosti, takrat se bodo odnosi med njima močno izboljšali. Šele ko bo moški POPOLNOMA in ZAVESTNO penetriral v svojo žensko (mentalno, emocionalno, spiritualno in predvsem seksualno) šele takrat bo lahko “penetriral” v ta svet in v to življenje, kljub občasnemu odporu, ki ga od sveta (ter od svoje ženske) dobiva.

Šele ko bo sposoben popolnoma odpreti svoje svobodno srce ženski, ki jo ljubi, kljub morebitnemu strahu, da bi bilo ranjeno, šele takrat bo lahko svetu ponudil svoj največji dar.

Delavnica traja 90min.

Joga z afirmacijami

Nuša Pevc

Nedelja, 21.2., ob 19.00

Pozitivne afirmacije so odličen način za preseganje omejujočih prepričanj, spreminjanje vzorcev in doseganje ciljev v življenju. Na delavnici vas bom naučila, kako oblikovati svoje afirmacije in kako jih uporabljati, da se zakoreninijo v vaš implicitni-proceduralni spomin (in izkoreninijo kakšna napačna prepričanja, ki se tam nahajajo). Ker pa afirmacijam daje večjo moč, če jim dodamo še določene gibe, jih bomo povezali z jogijskimi položaji. Pripravila sem preprosto jogijsko prakso, primerno za vse nivoje. Potrebujete podlogo za jogo, udobna oblačila, papir in pisalo.

Vadba traja 60min.

Meditacija in zvok za sprostitev

Sandra Majcen

Nedelja, 21.2., ob 20.00

Na delavnici vas bo Sandra skozi vodeno meditacijo popeljala do popolne sprostitve fizičnega in energijskega telesa. Sledilo bo zvočno razvajanje z gongom, tibetanskimi skledami in zvončki.

Čeprav ima gong svoje mesto v simfoničnih orkestrih, ga imajo številni za več kot zgolj za inštrument. Gong je izvor in gibalo moči. Skozi njega se osvobaja energija, ki ne ustvarja samo osnovnega tona, temveč val zvokov. Visoka vibracija, ki se sproži ob igranju gonga vstopi v telo posameznika in mu dviga vibracijo v celicah. Vse bolezni, ki nastanejo v fizičnem telesu so poseldica pomanjkanja energije oz. znižane vibracije celic. Ko visoka vibracija gonga vstopi v telo, omogoči, da se telo energijsko uravnovesi in s tem ozdravi. Visoka vibracija gonga, pa ne uravnoveša zgolj našega fizičnega telesa, temveč tudi čustva in misli.

Delavnica traja 60min.

Rezervirajte svoje mesto!

Izpolnite spodnji obrazec in na mail boste dobili navodila za plačilo. Po prejetem plačilu vam pošljemo navodila za dostop do vsebin festivala.

Če povratnega sporočila ne dobite, preverite vsiljeno pošto in zavihek Promocije v Gmailu.

Kontakt

Za vsa vprašanja smo vam na voljo

preko maila na pogled.vase@gmail.com

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.

Spletni dogodek organizira Nush Yoga - Nuša Pevc.

Več o nas:

Website icon
Facebook icon
Instagram icon

© 2021 Nush Yoga

Created with
Mailchimp Freddie Badge